FCC Filtro Noticias
Filtro de búsqueda

FCC Construcción participă la Conferința CoSP

26/12/2023

FCC Construcción participă la Conferința CoSP

FCC Construcción participă la Conferința CoSP

FCC Construcción a participat la Conferința internațională CoSP, organizată de UNODC și Pactul Global al Națiunilor Unite. Ambele entități au făcut apel la o mai mare acțiune din partea sectorului privat pentru consolidarea integrității în afaceri și combaterea corupției.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) și Pactul Global al Națiunilor Unite au făcut apel, în cadrul celei de-a zecea sesiuni a Conferinței CoSP, la o mai mare acțiune din partea sectorului privat pentru consolidarea guvernanței și a eforturilor anticorupție.

CoSP este cea mai mare reuniune globală anticorupție și principalul organism de elaborare a politicilor din cadrul Convenției Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC).

Acesta este primul an în care evenimentul include un forum al sectorului privat pentru a promova agenda globală privind integritatea în afaceri prin evaluarea realizărilor și a provocărilor în punerea în aplicare a UNCAC și a celui de-al zecelea principiu al Pactului global al ONU.

Al zecelea principiu al UN Global Compact, aprobat de UNCAC, a fost adoptat în 2004 și obligă participanții la UN Global Compact nu numai să prevină mita, extorcarea și alte forme de corupție, ci și să elaboreze în mod proactiv politici și programe concrete de combatere a corupției la nivel intern și în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare. De asemenea, companiile sunt provocate să lucreze colectiv și să se alăture societății civile, Organizației Națiunilor Unite și guvernelor pentru a realiza o economie globală mai transparentă.

În cadrul CoSP, Pactul global al ONU a prezentat un apel la acțiune semnat de peste 500 de întreprinderi din întreaga lume, care îndeamnă guvernele să evidențieze combaterea corupției și buna guvernanță ca piloni-cheie ai unei economii globale durabile și favorabile incluziunii și să le adopte ca principii importante ale Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

În cadrul Forumului sectorului privat, cu peste 200 de participanți, inclusiv lideri de afaceri, directori juridici și de conformitate, experți în sustenabilitate, guvernanță și integritate corporativă, precum și părți interesate cheie din sectorul public, societatea civilă, mediul academic și organizațiile internaționale, au explorat modul în care se poate lua angajamentul față de integritatea corporativă și modul în care investitorii, clienții și autoritățile de reglementare pot evalua acest angajament prin intermediul raportării privind sustenabilitatea corporativă. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe abordarea provocărilor reprezentate de corupție în investițiile internaționale și investițiile străine directe, pe rolul câinilor de pază ai sistemului financiar mondial și pe realinierea întreprinderilor după scandalurile de corupție.

În ansamblu, Forumul sectorului privat a contribuit la identificarea tendințelor emergente, la prezentarea bunelor practici și la evidențierea priorităților-cheie pentru îmbunătățirea guvernanței corporative și combaterea corupției în sectorul privat.

Sanda Ojiambo, director executiv și CEO al UN Global Compact, a declarat: „Lupta enormă și continuă împotriva corupției necesită o acțiune direcționată, susținută și colectivă. La acest Forum al sectorului privat, liderii de afaceri și diverse părți interesate au analizat pericolele pe care corupția le prezintă pentru întreprinderi, economii și întreaga comunitate globală. Împreună, trebuie să susținem practicile comerciale etice în toate operațiunile comerciale, inclusiv prin intermediul partenerilor și al lanțurilor de aprovizionare, precum și în comunitățile pe care le deservim. Trebuie să fim uniți împotriva corupției.

În cadrul Forumului sectorului privat au fost publicate instrumente practice pentru orientarea acțiunilor întreprinderilor în materie de integritate:

  • Proiect pentru consultare: Ghid de resurse privind măsurile de stat pentru consolidarea integrității în afaceri de către UNODC, Pactul global al ONU și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE);
  • Manualul „Towards Building a Road of Integrity: Perspectives of Business Integrity and Compliance” UNODC;
  • Setul de instrumente corporative pentru guvernanță transformațională al UN Global Compact pentru a ajuta întreprinderile să adopte o abordare extinsă a guvernanței.

Idiomas disponibles:

en_US es_ES ro_RO